Categories
all

Bestäm vilken väg du vill gå som fotograf

Tycket du att fotografi är så pass kul att du skulle vilja jobba som fotograf? Då kan det krävas att du tänker efter och reflekterar över hur du är som fotograf innan du bestämmer dig för att satsa. Konkurrensen är nämligen väldigt hård och det är mycket att tänka på. Men ingenting är omöjligt – vill du jobba som fotograf tillräckligt mycket så kommer du att göra det en dag. 

Ofta behöver man som fotograf hitta en nisch, i alla fall till en början. När du ska bestämma dig för vad det är för typ av foton du vill ta kan du analysera dig själv precis som om du skulle analysera data. Svaren på dina frågor kan vara konkreta – men vad är orsaken bakom svaren och vad betyder de egentligen?

Analysera din resa

För att hitta din inriktning och få en tydligare bild av var du ska börja som fotograf kan du gå tillbaka till vad det var som gjorde att du fastnade för ämnet. Vilka typer av bilder tog du när du började fotografera? Vad var det roligaste och mest givande att fotografera då? Kanske är det samma svar som nu. Glöm dock inte att i takt med att du utvecklas så utvecklas också ditt fotograferande. Om du däremot har en tydlig inriktning är det lättare att fokusera på ett område i taget för att steg för steg bli en bättre fotograf.