Categories
all

Föreviga dina bästa minnen

Att fota bröllop, dop, graviditeter och liknande är det många som gör idag. Detta då dessa stunder ofta är väldigt speciella, och därmed har en speciell plats i hjärtat. Att som fotograf få vara med och ta del av, och även bidra till att fånga, dessa oförglömliga minnen är helt fantastiskt. Men det finns också en charm i att fota andra saker i vardagen. För några av de bästa minnena vi har kan faktiskt skapas en helt vanlig dag.

Därför tycker jag att det är viktigt att alltid ha kameran nära till hands. För man vet aldrig när den där speciella stunden som du vill föreviga kommer. Som tur är har de flesta en mobil med kamera. Om så är fallet även för dig behöver du inte bära på en tung systemkamera med olika objektiv för att vara redo när sådana moment inträffar.

När du minst anar det

Det är oftast när man minst anar någonting som det händer – eller hur? Likaså är det med minnen. Några av de bästa minnena kan skapas på ett bröllop eller liknande. Men det kan också skapas en speciell stund när du står och umgås med en kollega vid en kaffebryggare i köket, eller när du kollar på någon som du tycker om som står och kokar ris med sin riskokare.

Ta då upp kameran och fota en bild eller två. Sen får du lägga ner kameran och njuta av stunden. För lika viktigt som det är att föreviga minnet är det att uppleva det där och då. Kanske är det till och med viktigare att vara i nuet när den där speciella stunden väl sker. Men om du kan – ta ett kort så att du garanterat kan minnas det.