Categories
all

Fota ergonomiskt

Som fotograf kan man behöva stå, sitta eller till och med ligga i de mest konstiga ställningarna för att få till den exakta bilden. Det är i många fall inte ergonomiskt och efter några år av fotograferande i konstiga positioner kan man börja känna av smärta i nacke, axlar, rygg, ben eller någon annan kroppsdel. 

 

För att du som fotograf inte ska behöva stå där med ryggvärk eller någon annan smärta så kan du använda dig av en fjärrkontroll som tar bilderna istället. Du kan sätta kameran på ett stativ och vinkla den i rätt vinkel. Sedan backa och ställa dig normalt för att trycka på fjärrkontrollen som är kopplad till kameran och som då tar en bild.
Om olyckan redan är framme

Du kanske känner att värken redan har börjar komma? Sitter du och googlar hur man kan bota ryggvärk på kvällarna? Om så är fallet är det bästa du kan göra att rådfråga en läkare, sjukgymnast eller någon annan med liknande yrkestitel. Istället för att ta till dig alla råd som står på google ska du istället höra med någon kunnig. 

 

I värsta fall kan du ta en värktablett – men det ska inte bli så att du inte kan klara dig utan värktabletterna. Så för att minska risken att din smärta ska gå så långt är det på tiden att du börjar fota ergonomiskt. Det går faktiskt att få till riktigt bra bilder ändå. Självklart kan du också be någon som inte har ont att ta bilden.