Categories
all

Ta hand om huden

Det händer att jag får uppdrag där jag är ute i solen hela dagen. Då gäller det verkligen att jag redan innan tänker till lite extra. Väl på plats brukar jag vara så inne i arbetet och glömma allt vad solskyddsfaktor heter. Handen på hjärtat så är det ju verkligen inte skönt att bränna sig. Det svider och kan ge värre problem än så på sikt. Genom att jag därför smörjer in mig ordentligt redan innan jag går utanför dörren så kan jag slappna av resten av dagen. Den gången jag glömde och smörja in mig var verkligen inte speciellt rolig på något sätt.

Därför brukar jag också nämna det för de personer som själva fotograferingen gäller. Är man ute hela dagen är det lätt att solen bränner och gör att man blir röd. Det är inte så roligt att få hem fotografierna man har betalt för och upptäcka att ansiktet har antagit samma färg som en kokt kräfta.

Ibland har jag fått en motfråga om vilken styrka jag rekommenderar. Jag vill så klart hjälpa till på alla sätt jag kan, men där börjar det bli svårt. Det beror helt på vilken typ av hy man har, hur mycket man varit ute i solen sedan tidigare och vad man faktiskt tål. Men man ska aldrig vara rädd för att använda sig av en hög solskyddsfaktor. Gör man det vet man med säkerhet att risken för och bränna sig är väldigt liten och huden är skyddad.